Wednesday, 27 January 2016

Alhamdulillah. Happy Birthday to Me, I Am Officially 23!!!

Assalamualaikum .

yes ! ke yeah hahhha ..

makin tahun , makin tua aku.. makin meningkat umur .. yaa alhamdulillah aku da rasmi 23 tahun pada hari kemarin 27 jan 2016 . so ... mestilah aku tahun 1993
alhamdulillah Allah s.w.t masih memberi peluang aku untuk terus hidup sihat walafiat dengan tubuh badan yang baik sangat untuk menjalani hidup selama 23 tahun ini... :)

sekarang bila berada di alam makin nak dewasa ni.. (but i'm still a teenager) okeyhh .. not adult .. masih sama aktiviti hari birthday aku tada yang special nya . aku menjalani hari yang macam biasa .. no cake .. do not receive a present .. or any suprise ... tolong la jangan rancang nak baling aku dengan telur ke , tepung ke, manjerin ke... apa ka .. i don't like .. yess .. really dun like .. haha . senang kata aku ta penah kena baling dengan semua benda alah tu .. hehee .. (hope jangan ada macam tu)

yesterday, akak kilang dah bawak aku g tengok wayang cita ... tadaaa....

THE 5th WAVE

yaa .. cita tu .. habis kerja terus pergi tengok  ...(stop cakap pasal movie)

apa pun .. aku still lah dapat hadiah awal-awal lagi dari my Fav Man Love .. (hadiah apa .. secret keyh)

so.. aku nak thanks lah kat kengkawan yang wish birthday aku .. even through WhatsApp , inbox FB , comment FB and comment IG . thanks too much uolls .. sorry time birthday korang aku ta wish pun, but now, korang wish kat aku .. thanks :) aku akan wish balik nanti keyh hahahhaa .. inshaaAllah..

kebanyakkan dyowang wish berserta dengan doa "semoga cepat kawen" " panjang umur & murah rezeki " "terus maju dalam bidang yang diceburi" thanks sangat2 . doakan kan aku yang bebaik keyh .. amin .. 

nak tunjuk sikit lahhh beberapa yang wish through comment di FB aku nih ......



thanks yea semua ... :)



happy birthday to me !!!

Monday, 25 January 2016

jadi model Make Up kak Ieta

Assalamualaikum ...

hari ni hari ramai orang cuti sempena hari Thaipusam .. tapi aku tak cuti pun.. maklum lah kerja kilang .. mana lah kilang aku ni nak amik cuti nya ..

yang aku nak cerita ni psal kisah semalam.. jdi model untuk kelas Make up kak Ieta (owner butik Q boutique) actually da lama da kak ni panggei turn aku jdi model kelas makeup dia.. tapi baru semalam aku free na join ehehe.. sapa tanak kan dimake up kan oleh MUA ... hehe tambah aku memang suka kan make up .. of course la aku suka ... kadang-kadang dimake up kan .. apa salahnya kan.. akak ni tinggal kawasan rumah aku je. so aku tumpang lah pegi sekali ..

kelas bermula jam 10.00 pagi lebih macam tu .. btw, akak ieta dia buat personal kelas je sebab customer yang nak belajar makeup kali ni seorang je.. yang lain ada hal sikit..

so bermula lah kak ieta buat demo make up kan muka aku bermula dari kening hingga lah habis .. panjang nih kalau aku cerita kan cara dia make up aku.. mau nak 1 jam lebih hehe ..

so aku share lah sikit kat korang yang sudi na tengok hasil make up dari tangan kak Ieta .. 
so mana tahu, lepas da tengok dia make up aku.. korang rasa nak jadikan dia MUA untuk korang pergi dinner ke.. pape event ke.. nikah ke ... sanding ke ye dokk ...

boleh la contact kak Ieta di talian (whatsApp ) +0125313997




ini la akak Ieta ... milik butik satu satunya yang berada di Bandar Tasek Mutiara, Simpang Ampat, Penang.


so.. sesiapa yang berminat nak make up service untuk event korang boleh la contact kak ieta, tanya harga sendiri kat dia keyh... murah2 jea :)